Wednesday 7 September 2016

LuNCH @ ReSToRaN SiMPaNG TiGa, iPoH | 16-08-2016


Kali ke-2 datang makan kat sini. Pengalaman kali pertama dulu superb, menu sedap dan layanan pun tip-top.

Bersandarkan pengalaman lampau, singgah lagi buat kali ke-2 untuk merasai pengalaman yang sama.

Tapi nan hado.....

Kami tiba tepat pada waktu orang pejabat keluar untuk lunch, jadi pelanggan agak ramai (bukanlah tahap sesak cuma setiap meja ada pelanggan). 

Waiter/waitress tak menang tangan untuk ambil order. Kena tunggu lama sikit sehingga si debab tertidur. Waitress yang berjanji untuk ambil order kami pun sampai ke sudah menghilangkan diri.

Nasib baik supervisor/manager (bertali leher dalam gambar di bawah) perasan situasi kami, beliau dengan senang hati membantu kami untuk memesan makanan.

TQVM di atas keprihatinan beliau.


Malangnya lauk yang kami idamkan, ikan pekasam goreng tiada dalam senarai, bukan musim katanya. Lauk-pauk yang kami pernah makan dulupun tiada, mungkin menu telah bertukar atau pun telah habis.

End up dengan hidangan berikut;


Lauk pauk;

Pari bakar seketul @ RM5.00

Gulai ayam kampung seketul @ RM7.50

Gulai babat (perut lembu) sepinggan @ RM9.00

Masak lemak daun ubi sepinggan @ RM5.00

Sambal merah sepiring @ RM1.80

Sambal hijau sepiring @ RM1.80

Minuman;

Kelapa madu sebiji @ RM5.50

Semangka lemon @ RM5.50

Markisa sunset @ RM5.50

Sambal hijau dan sambal merah masih superb, sedap macam yang kami pernah makan dahulu. Lauk pauk lain biasa-biasa sahaja.

Tak puas makan sebab tiada lauk kegemaran kami pada kali ini.

Jika berminat untuk menikmati juadah mereka, ini alamat restoran ini;

Restoran Simpang Tiga
D-G Greentown Square
Jalan Dato Seri Ahmad Said
30450 Ipoh, Perak.

Tel : +605-255 1220

Ketam Batu

No comments:

Post a Comment